Interview, Portfolio

‘Jongeren denken vaak: we doen wat we willen, hiv krijgen we toch niet’

Op 1 december is het Wereld Aids Dag. Al veertien jaar wordt die dag afgesloten met benefietfeest Lovedance. Dit jaar staan onder anderen dj-tweeling Doppelgang en The G-Team in de line-up. Wij spreken Sander Stengen (Rauw) en Puck Verdoes (PinQradio), die samen met een tiental anderen het feest organiseren.

Lees dit artikel verder  | Dit artikel is op 27 november 2016 verschenen op  Gay.nl | Beeld:  Jack Aarts (Jack Undercover)

Portfolio

Verboden in Rusland: ‘Mijn vader en broers wilden mij vermoorden’

Demir Demir(ov) is een 33-jarige kunstenaar uit Rusland. Zijn werk is in zijn thuisland verboden. Met veel moeite mag hij van 26 november t/m 11 december exposeren bij Galerie MooiMan in het kader van Wereld Aids Dag in Groningen, nadat zijn werk drie keer gecontroleerd werd door de douane. In Amsterdam vertelt hij zijn bizarre levensverhaal.

Lees dit artikel verder  | Dit artikel is op 26 november 2016 verschenen op  Gay.nl

Interview, Portfolio

‘Het is onacceptabel dat homoseksualiteit in het voetbal niet geaccepteerd wordt’

In de Amsterdam ArenA hebben woensdagavond naast de UEFA en FARE tien Europese voetbalbonden The European Diversity Statement ondertekend. Acht andere bonden hebben aangegeven het project te steunen. Met deze verklaring gaan de bonden zich sterk maken voor volledige acceptatie van homoseksualiteit binnen de voetbalwereld.

Lees dit artikel verder  | Dit artikel is op 10 november 2016 verschenen op  Gay.nl

Interview, Portfolio

‘In hoeveel Zuid-Amerikaanse landen gays kunnen trouwen? Zuid-Amerika is toch één land?’

In RTL5-programma ‘Lekker Slim’ worden vriendenkoppeltjes de meest uiteenlopende vragen voorgelegd. 100 mensen in de studio moeten vervolgens inschatten of zij de vraag goed zullen beantwoorden. Via een Gay.nl-oproepje belandden bff’s Stan en Thomas op de bank bij ‘Lekker Slim’. Mooie aanleiding om hun kennis over ‘onze’ geschiedenis eens goed te testen.

Lees dit artikel verder  | Dit artikel is op 9 november 2016 verschenen op  Gay.nl

Interview, Portfolio

‘Asielzoekers moeten praten met LHBT’s waarmee ze zich kunnen associëren’

Een open gesprek voeren over homo- en biseksuelen en transgenders werkt niet om in asielzoekerscentra de acceptatie van LHBT’s te vergroten. Dat concludeert Hanneke Felten van Kennisplatform Integratie & Samenleving. Een aanpak waarbij vluchtingen mensen uit de LHBT-gemeenschap ontmoeten lijkt veel meer effect te hebben.

Lees dit artikel verder  | Dit artikel is op 6 november 2016 verschenen op  Gay.nl